New Zealand, you were amazing! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Wieske Vreeswijk - WaarBenJij.nu New Zealand, you were amazing! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Wieske Vreeswijk - WaarBenJij.nu

New Zealand, you were amazing!

Door: wieskevreeswijk

Blijf op de hoogte en volg Wieske

10 Februari 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland

Als jullie dit lezen zit ik hoog in de lucht, ergens boven de Pacific Ocean. Na bijna vier en een halve maand Nieuw-Zeeland vond ik het tijd voor een beetje Azië op de weg terug. Daarom boekte ik mijn ticket om en zodoende ben ik de komende negen dagen te vinden in Taiwan. Wat daar te doen is? Dat moet ik zelf ook nog even uitzoeken. Maar lekker eten is er vast!

Wat waren ze heerlijk, die laatste dagen op het Zuideiland. Onuku farm hostel ligt in the middle of nowhere en je aanpassen aan het relaxte leeftempo is de enige optie. Na twee maanden lang bijna iedere dag m'n tas te hebben ingepakt om door te gaan was het heerlijk om een paar dagen op dezelfde plek te blijven. Met Sita, die net aankwam in Nieuw-Zeeland en een ijverige leerling in de Nieuw-Zeelandologie was, maakte ik verschillende wandelingen over het schiereiland. Daarnaast was het al een hele gebeurtenis als er proviand ingeslagen moest worden in het dorp en liepen we gewoon een half uur naar de boer verderop voor één courgette.. simple life!

Het meest spectaculaire deze week was een boottocht tussen de dolfijnen. Hector-dolfijnen zijn de kleinste dolfijnen ter wereld en het was leuk om te zien hoe ze gezellig voor onze boot uit zwommen en sprongetjes maakten boven het water. Nu kan ik zo'n beetje al het wildlife dat Nieuw-Zeeland te bieden heeft wel afchecken. Behalve de walvis en de orka dan, maar je moet wat te wensen over houden.

Van Christchurch vloog ik weer naar hometown Auckland, waar ik mijn laatste kilometers door de stad dwaalde en gezellig nog wat tijd met Dallas doorbracht. Nu ben ik dus onderweg naar een land dat bijna negen keer past in Nieuw-Zeeland, maar meer dan vijf keer zoveel inwoners heeft. Met 23 miljoen mensen op een oppervlakte die een kwart kleiner is dan Nederland is Taiwan het dichtst bevolkte land ter wereld. Ik ben heel benieuwd hoe ik dat ga vinden.

Afscheid nemen van Nieuw-Zeeland is raar. Dit land met z'n onrealistisch mooie natuur, lieve en gastvrije bevolking (weer of geen weer, altijd blote voeten of jandals, muts en korte broek), relaxte leefstijl, prachtige luchten, felle kleuren, oneindige ruimte en bijna 8000 km aan onvergetelijke roadtrips, heeft m'n hart gestolen. Ik ga nog een klein avontuurtje tegemoet in Taiwan, maar het hoofdstuk Nieuw-Zeeland is hierbij afgesloten. New Zealand... thank you so much, you were amazing!

• 10 Februari 2012 - 06:40

Linda Hoogendoorn:

Hey wieske, veel plezier in Taiwan! T zit er bijna op.. Dat moet best gek zijn. Geniet er nog even van! Snel maar een reunietje plannen :). X

• 10 Februari 2012 - 07:49

Willem-Jan:

Ja toe maar, nog een even een uitstapje naar Taiwan. En wij maar werken ;)
    Geniet er maar van en een enorme cultuurschok zal het wel zijn na het rustige NZ.
    Ik kijk al uit naar een paar mooie foto's.
    Groetjes Willem-Jan

• 11 Februari 2012 - 09:41

Diede:

Hey Sis,
    Veel plezier in Taiwan! ;-)
    Tot over anderhalve week! x D.

• 13 Februari 2012 - 15:38

Annet:

hoi Wieske, nog een paar mooie dagen en dan weer naar het koude kikkerland
    geniet er nog maar lekker van.