Het is af.
Door: wieskevreeswijk
Blijf op de hoogte en volg Wieske
22 Februari 2012 | Nederland, Amsterdam
Vanaf het begin was het duidelijk dat het een soloalbum moest worden. Ik boekte wat vluchten en liet verder alles open. Het echte schrijfproces begon pas na vertrek. De meeste nummers zouden gaan over dat ene grote ding waar alles om draait: liefde. Liefde in de breedste zin van het woord. Onderweg kwamen er meer thema's bij, zoals het leren loslaten en open staan voor wie en wat het leven je brengt. Solo of niet, alleen ben ik nooit geweest. Het opnameproces werd beïnvloed door alle gastmuzikanten die ik tegenkwam onderweg.
Vanuit de rimboe van Sumatra, door modern Maleisië naar het donkere Java, het spirituele Bali en prachtige Lombok. Toen via Bangkok naar een totaal andere wereld in Nieuw-Zeeland. De geweldige trips over het Noordeiland, wonen en werken in Auckland, het oogverblindende Zuideiland en tenslotte het verrassend leuke Taiwan.. ik had er geen dag van willen missen.
Nu ik aan het afronden ben, besef ik pas hoe onvoorstelbaar de afgelopen zeven maanden waren. Toen ik bijna een jaar geleden besefte dat het tijd was om te gaan en begon met het maken van de ruwe schetsen, had ik nooit durven hopen dat alles zó op z'n plek zou vallen. De gastmuzikanten die op m'n pad kwamen en als vanzelfsprekend hun bijdrage leverden aan deze plaat, ben ik eeuwig dankbaar.
Many thanks to (in order of appearance):
William, René, Marieke, Eva, Maarten, Peter, Patrizia, Henry, Malu, Tai, Ibis, Rensha,
Sarah, Kirsty, Hetty, Lorna, Linda en de kids van Oaklynn School for Special Needs, Fabian, Ashley, Michiel, Vogel, Kupie, Sita, Icheng en alle andere prachtige mensen die een of meer noten meespeelden onderweg.
Special love and thanks to:
Maria, my lovely travel- and roommate, can't imagine how different my trip would have been without you; Dallas, for your amazing kiwi-hospitality, for giving me a real home and being my friend; Niek, ineens denderde je m'n leven binnen.. lekker!; en natuurlijk José, voor het er zijn, voor alle onvergetelijke momenten, lachbuien, gesprekken, liefde en bovenal voor de fantastische persoon die je bent.
Natuurlijk hadden de afgelopen maanden nooit kunnen gebeuren zonder de steun en feedback van mijn vaste basis thuis. Papa, mama, Diede, Nilas, Sylke, Fleur, Peter, Martijn, Thomas, Michiel, Anke & Dibbes, José nog een keer, m'n collega's op de Pierson en DGW (want zij lieten me gaan) en iedereen die me volgde, mijn blog las, foto's bekeek en me lieve woorden schreef.. ongelofelijk veel dank!
Het is af. Het album is opgenomen, het wordt nu tijd om terug te gaan luisteren. En ik ben precies waar ik zijn wil. Thuis.
22 Februari 2012 - 08:33
Geeb:
Jeeeej!!! Je bent weer thuis!! En super dat je het zp super hebt gehad :D En nu gaan we heeeeeel snel afspreken zodat ik alles nog eens live kan horen. Ik wacht wel even tot de familie is gestopt met knuffelen en dan hoor ik het wel..
x Geeb -
22 Februari 2012 - 08:44
Alies:
Hoi Wieske,
Wat heb ik genoten van je reisverhalen! Erg mooi geschreven!
Voor nu: fijn dan je weer in NL bent.
Het gaat je goed!
Groetjes Alies -
22 Februari 2012 - 12:54
Sita:
jij ook bedankt voor het opwarmen, geniet thuis! xx uit dunedin, mijn nieuwe thuis :) -
22 Februari 2012 - 18:19
Annet:
Hallo Wieske, fijn dat je weer veilig thuis bent en dan je kunt terug kijken op mooie 7 maanden met veel liefde van je medemensen, met veel ervaring voor je verdere leven. Lees al je mooie verhalen maar op je gemak en geniet er van.
Het ga je goed, liefs -
23 Februari 2012 - 08:55
Lieke DGW:
He Wieske,
wat een mooie slotconclusie en wat was het leuk om steeds je verhalen te lezen. Ik zie je volgende week op DGW!
groetjes Lieke -
23 Februari 2012 - 09:47
Marga Wijnen:
Je hebt een dijk van een evergreen geschreven: Fijn om naar te luisteren en mooie herinneringen oproepend.
23 Februari 2012 - 11:45
Diede:
Jeeeeh, je bent weer terug! Nu nog even rap een album maken samen! ;-)
xx -
28 Februari 2012 - 19:45
Diana:
Hoi Wieske,
Wat heb je geweldig veel mee gemaakt, en wat kan je goed vertellen!
En dan in eens is het al weer zover: je bent weer thuis!
Zal best wennen zijn...